• 1

Nieuws | Dorpsbelangen Musselkanaal

Knoal in de toekomst

Knoal in de Toekomst is een project waarbij de groepen 7 en 8 van CBS De Lindenborgh, buurtwerk Welstad en Stichting Dorpsbelangen zich samen inzetten voor een specifiek stuk grond, een collectieve ruimte, in het dorp Musselkanaal. 

Lees hier de digitale brochure. 

Kop d'r veur!

De brand van drie weken geleden heeft veel impact gehad op ons dorp. Maar we hebben de kop d’r weer veur! 

Vanaf woensdag krijg je de nieuwsbrief thuis en lees je hoe het ervoor staat. Wat gebeurt er met het gebied? Welke winkels zijn weer bereikbaar? En hoe gaat het verder?

De nieuwsbrief is ook digitaal beschikbaar via deze link: http://bit.ly/nieuwsbrief_levendig_msk


Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal

Lefier: "Kom bij ons op de koffie"

Op zaterdag 22 september is het Burendag! 

Omdat Lefier ‘nieuwe bewoners’ zijn in Parkwijk, willen ze u op deze Burendag graag uitnodigen voor een kopje koffie of thee. 

Iedereen is welkom om op zaterdag 22 september tussen 10.00 -13.00 uur langs te komen voor een kopje koffie met iets lekkers.

Het adres is: Verlengde Brugkade 1 in Stadskanaal.

Uitnodiging Lefier

Uitnodiging Welstad

Welstad is 30 jaar! Vier mee, denk mee!

Wanneer: Vrijdag 21 september
Tijd: 14.00 - 17.00 uur
Waar: Gezamenlijke ruimte Anjerstraat.

Uitnodiging Welstad

Uitnodiging Inloopavond 11-09

uitnodiging
 
UITNODIGING INLOOPAVOND

Binnen het project Levendig Musselkanaal wordt gewerkt aan de bouw van nieuwe sociale huurwoningen van Lefier. 

Eén van de locaties waar woningen gebouwd gaan worden is het terrein tussen de Kerkstraat en Badstraat. Op deze plek worden 15 sociale huurwoningen gebouwd.

De Gemeente Stadskanaal wil u tijdens een inloopavond informeren over de plannen en de wijziging van het bestemmingsplan om de nieuwbouw mogelijk te maken. 

U kunt tijdens deze avond vrij in-en uitlopen. 

U bent van harte welkom!


Locatie: CBS De Lindenborgh (Kerkstraat 1)
Wanneer: 11 september tussen 19.00 en 21.00 uur

Knoalster dorpen willen herindeling met Westerwolde


38422924 2615685678457576 7323427085203013632 n

 
Een overgroot deel van de Musselkanaalsters wil dat de gemeente Stadskanaal voor een herindeling met Westerwolde gaat. 

Dat is het statement van Dorpsbelangen-voorzitter Ben Schomaker. Eerder sprak dorpsvereniging OCREA uit Onstwedde zich al uit voor herindeling met Westerwolde. 

Tijdens de verkiezingsavond die in januari van dit jaar in Musselkanaal werd gehouden hebben ook sommige lokale politieke partijen aangegeven Westerwolde als herindelingspartner zeker niet op voorhand te zullen afwijzen.

Tijdens deze verkiezingsavond en ook in de weken daarna heeft Dorpsbelangen een steekproef onder Musselkanaalsters gehouden. Hieruit blijkt dat ongeveer 80% van de inwoners kiest voor een herindeling met Westerwolde. De overige deelnemers aan steekproef gaven aan een herindeling met Veendam en Pekela, de huidige variant die nog onderdeel van gesprek is, wel te zien zitten of willen dat de gemeente Stadskanaal zelfstandig blijft.

Verder zegt Schomaker dat er vanuit het bedrijfsleven in de gemeente Stadskanaal ook duidelijk een voorkeur is voor herindeling met Westerwolde. 

Het volledige artikel van RTV Noord is hier te lezen: https://bit.ly/2vxZ0sS

Lees ook de reactie van de burgermeester van Westerwolde: https://bit.ly/2LX3Utz

 

Collectieve ruimte Anjerstraat krijgt vorm en kleur!

 dbm 1 Tekengebied 1

 

Collectieve ruimte Anjerstraat krijgt vorm en kleur!

Door verschillende initiatieven van bewoners krijgt de collectieve ruime aan de Anjerstraat steeds meer vorm en kleur.

Momenteel wordt er plannen uitgewerkt voor een speeltuin met ontmoetingsruimte en voor een bijenstal. Ondanks het warme zomerweer wordt er dagelijks gewerkt.

Welstad en Cosis doppen eigen boontjes
De groenten in de moestuinen staan er, ook met dit droge weer, goed bij. Eén van de tuinen is in gebruik bij Welstad en NOVO. In de keuken van Cosis (Novo), Skillzz en de Kidsclub van Stichting Welstad zijn de eerste groenten te vinden uit de gezamenlijke moestuin. Door samen de de grond te bewerken en de groenten en fruit te laten groeien, ontstaat er een gezonde samenwerking. Niet alleen is dit erg smakelijk, maar ook leerzaam voor jong en oud. Nieuw is het initiatief voor een pluktuin. In de afgelopen weken is hiervan het binnenste deel aangelegd. In de komende tijd wordt de pluktuin verder uitgebreid. Ook zijn er twee tuinbanken geplaatst. Deze banken zijn gemaakt door leerlingen van “Noorderpoort” en is een initiatief van “Noorderpoort”, de gemeente Stadskanaal en Lefier. Een aanwinst voor de Florawijk en voor Musselkanaal

Op onze facebookpagina vindt u alle foto's. 

bruintjebeer

overdekt podium