• 1

Nieuws | Dorpsbelangen Musselkanaal

In Stadskanaal (Noord, Parkwijk en Maarswold), Musselkanaal en Onstwedde is er wekelijks Klik! Vrijwilligers bieden bewoners (gratis) persoonlijke hulp bij gebruik van hun tablet, smartphone of computer. Vaak maakt Klik! deel uit van een koffie- of inloopbijeenkomst. Een overzicht met alle locaties en tijden van alle Klik! bijeenkomsten is te vinden op www.klik-stadskanaal.nl. Naast de persoonlijke hulp zijn er de komende tijd themabijeenkomsten over Veilig online Bankieren en over Zoeken op het internet.

‘Veilig online Bankieren’
 wordt aangeboden in samenwerking met de Rabobank Groninger Land. Aan de orde komt hoe je veilig online bankiert, phising mail of “valse” berichten die je op je telefoon binnen krijgt, wat te doen en waar moet je opletten en Geldmaat (dit is de nieuwe gele geldautomaat).
Donderdag 9 april in Lint in Musselkanaal (10.00- 12.00 uur) (Afgelast vanwege Coronavirus)
‘Zoeken op het Internet’, overal wordt verwezen naar informatie op internet, bijv. op TV en in de krant met een adres dat meestal begint met www. Ook zonder zo'n internetadres kan van alles op internet worden opgezocht, dat wordt wel ‘Googelen’ genoemd.
Maandag 30 maart buurtcentrum Maarswold in Stadskanaal (13.30 -15.30 uur)(Afgelast vanwege Coronavirus)
Alle themabijeenkomsten zijn gratis te bezoeken. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Welstad (buurtwerk) of per email organisatie@klik-stadskanaal.nl.

bruintjebeer

overdekt podium